Доброволката на фондация „Пловдив 2019“ Яна Марекова ще прекара два месеца като сътрудник на младежкия форум за късометражно кино

qna marekova volun

Доброволката към фондация „Пловдив 2019“ Яна Марекова заминава за Международния младежки филмов фестивал за късометражно кино Cinemadamare, който стартира на 12 юли в Матера, Италия. В рамките на два месеца Яна ще помага в работата на директорите на фестивала, ще се включи в посрещането на гости и организирането на събития. Яна е завършила миналата година „Приложна лингвистика с английски и италиански език” в ПУ „ Паисий Хилендарски“ и е сред най-активните доброволци на фондацията. Прекарва цялата изминала година в Испания като помощник-учител по английски. Била е част от студентски организации като AIESEC и ESN. В свободното си време дава уроци по български на чужденци, занимава се и с превод. Интересува се от чужди езици и култури и обича да пътува.

CinemadaMare е международен пътуващ филмов фестивал, в който участват над 300 филма от над 65 страни по света.

Яна Марекова бе избрана след покана за кандидатстване към доброволческия екип на фондация „Пловдив 2019“. В надпреварата се включиха повече от 20 кандидати. Освен доброто владеене на английски език, предимство са имали работещи млади хора. Яна ще работи заедно с още четирима свои колеги от Испания, Кипър и Латвия.