Така анатомията става по-интересна, защото позволява пътешествие из лабиринтите на човешкото тяло без химикали, каза ректорът на Медицинския университет проф. Стефан Костянев

masa1

3D интерактивна маса за виртуални дисекции започва да обучава студентите в Медицински университет-Пловдив. Една от най-съвременните технологии в обучението по медицина беше официално представена в катедра „Анатомия, хистология и ембриология“.

„Началото бе поставено с денталния симулатор, след това се появи симулационният тренировъчен център, а сега – 3D дисекционна маса. Това е образователен инструмент с изключителна анатомична прецизност, невероятни възможности за виртуална дисекция и огромна дигитална библиотека. Така анатомията става по-интересна и вълнуваща, защото позволява фантастично пътешествие из лабиринтите на човешкото тяло без химикали!”, заяви ректорът проф. Стефан Костянев.

Новата високотехнологична системата дава достъп до пълен набор от медицински изображения – от анатомия до хистология. Диагностицирането на пациенти става по-лесно, като се използват изключително детайлни 3D изображения, генерирани автоматично на базата на реални клинични случаи.

Всеки може да отвори своя клиничен случай, от която и да е маса, лаптоп или мобилно устройство, което прави образователния портал цялостно решение за обучение, както в медицински университет или университетска болница, така и за дистанционно.

Взаимодействието с изображенията по време на учебния процес прави студентите по-добре подготвени да преминат от виртуални към реални практики.

Масата е идеална за проблемно-базирано обучение и развиване на критично мислене. С подходящите случаи таблицата позволява на студентите да приложат изследователски подход в тяхното обучение.