Творбите на бакалаврите и магистрите от пловдивския филиал на Техническия университет са представени в профилите на специалността в социалните мрежи

Цикъл „Зимни виртуални изложби“ с над 150 творби представят студенти от специалността  „Дизайн и печатни комуникации“ на пловдивския филиал на Техническия университет. Доцент д-р Силвина Илиева – ръководител на катедра „Механика“ и преподавател по творческите дисциплини припомни, че вече 10 години вузът организира два пъти годишно подобни събития. Настоящата изложба включва студентски разработки по „Цветознание“, „Графични приложения 1“ „Цифрова фотография“ , „Графичен дизайн 1“, и “Книга и книжно тяло“ на бакалаври и магистри от специалността. През втория семестър предстои изложба с разработки по „Шрифт и типография“, „Графичен дизайн 2“ и „Графични приложения 2“. Студентските творби са представени само в профилите на специалността в социалните мрежи – Тик Ток, Инстаграм, Фейсбук.

Творбите на студентите се оценяват от техните преподаватели. Всеки участник получава сертификат или грамота, а класираните на челните три места добиват право да кандидатстват и за специалните стипендии на филиала. Тазгодишните призьори са четвъртокурсниците  Деяна Чавдарова, Атанас Стоев и Мирела Кирова.

„Участвам с няколко експоната. Те са мои решения на курсови задачи от изминалия семестър, както и финалният ми курсов проект. Избрах да направя виртуална идентичност и съпътстващи рекламни материали на фирма, която съм измислил. Искам да се занимавам с предпечат. Амбициран съм да направя собствена фирма, но вероятно ще трябва да натрупам опит преди това“, казва Атанас Стоев.

Призьорката Мирела Кирова представя разработки по стилизация, логодизайн, проектиране на графична идентичност за фирма.