Четвъртокурсничката от специалност „Фармация“ Селена Узунов е двигател на инициативата, даренията вече пътуват към засегнатите региони

Студенти от Медицинския университет в Пловдив организираха акция в подкрепа на пострадалите от опустошителното земетресение в Турция. Двигател на инициативата е четвъртокурсничката от специалност „Фармация“ Селена Узунов. Тя е родена в Германия, но родителите й са от Кърджали и имат близки в южната ни съседка.

„Отправих апел в социалните мрежи към моите колеги всеки да помогне с каквото може. Отзоваха се много повече хора, отколкото очаквах и продължават да ми пишат, за да питат дали да дарят пари, продукти или спално бельо“, разказва Селена. Решили да купят всичко необходимо за бебета и малки деца – биберони, адаптирано мляко, пюрета, памперси. Студентските квартири в един момент се оказали твърде тесни, за да поберат всички пристигащи дарения. Селена потърсила подкрепа от Генералното консулство на Република Турция в Пловдив, откъдето съдействали да бъде отворена библиотеката в Джумая джамия, където сортирали и опаковали продуктите. И чуждестранните студенти, и българските откликнали на призива и пристигали с кашони хранителни продукти, които вече пътуват към засегнатите региони.

„Няма крайна дата за акцията, когато съберем продукти ги носим в пунктовете, които се координират от консулството, товарят се в микробуси и поемат по предназначение. Няма да върнем никого, когато и да дойде, защото подкрепа ще е нужна още дълго време“, казва Селена.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.