Еко послания, разходка из лаборатории и опитни полета, очакват Професионалната гимназия по хранителна техника и технологии

n7yy1410438881

400 ученици ще посрещне Студентският съвет на Аграрния университет за Деня на земята. „Засади дърво, направи добро”, „Винаги почиствай след себе си, когато ходиш на пикник”, „Ако можеш да помогнеш на природата – направи го”, „Използвай велосипед, вместо автомобил”, „Един найлонов плик се разгражда за 200 години – не го изхвърляй в природата” са част от еко посланията, които ще получат гостите от Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника. Училището има подписан договор за партньорство с висшето училище, затова се отзовало на поканата да посети университета в навечерието на 22 април.

След презентацията на тема: „Една земя – един дом – едно бъдеще“, учениците ще разгледат опитните полета и лабораториите, ще се запознаят в детайли с учебната биоферма за работа с деца „Слънчева градина“ и ще се включат във викторина за застрашените видове и други актуални еко теми.

Видеофилм за опазване на нашата планета са подготвили също от Студентски съвет. Празникът ще завърши с разглеждане на уникалния парк с богата колекция от растителни видове.