Филиалът на Техническия университет – домакин на Plovdiv Game Jam. Знакови компании подкрепят събитието за развиване на професионалната общност в сектора

plovdivgamejam

IT специалисти, студенти, геймъри и любители от града и областта ще се състезават в направата на прототипи за компютърни и бордови игри. Четвъртото издание на инициативата Plovdiv Game Jam ще се проведе във филиала на Техническия университет от 20 до 22 януари.

Освен груповата задача за изпълнение от участниците, двудневното събитие ще предложи и интересни лекции на представители на компании с богат опит в гейм индустрията. Cloud за разработчици на игри, популяризация на VR проект с 0 лева и иновативни възможности за индустрията, са само част от темите, които ще бъдат дискутирани със състезателите.

Plovdiv Game Jam е част от Global Game Jam – най-голямото събитие за разработка на игри в света. В България през 2017 година събитието ще се проведе в пет града – София, Пловдив, Бургас, Варна и Габрово. Амбицията на организаторите е да превърнат Global Game Jam в ежегодна традиция за гейм индустрията в България. Kомпании като Gameloft, Microsoft, Programista; Ltd, Cooolbox и SiteGround подкрепят събитието с цел развиване на професионалната общност в сектора и повишаване на бизнес интереса към Пловдив като технически и IT център.

Plovdiv Game Jam е отворен за всички желаещи да се занимават с видеоигри – професионалисти, студенти или просто талантливи натури със страст в игрите. Основната идея е да се съберат хора с различен опит, интереси и умения, които да се мотивират да работят заедно по обща идея за игра, която да планират и изпълнят като концепция в рамките на 48 часа.