Младежи от пловдивските университети се включват в традиционната инициатива на БЧК „Кутии на приятелството“

Студенти от пловдивския филиал на Техническия университет, от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и доброволци на БЧК раздадоха днес подаръци на всички пациенти в отделенията на Детска клиника към УМБАЛ “Св. Георги“. Играчки, книжки и лакомства получиха малките пациенти, много от които ще трябва да прекарат предстоящите празници в болничното легло.

Магистърът по „Електротехника“ на ТУ Иван Палешников и неговата колежка Христиана Петкова от специалност „Компютърни системи и технологии“ влязоха в ролите на Дядо Коледа и Снежанка, с което предизвикаха искрените усмивки на малчуганите. В раздаването на подаръците се включиха и доброволците от пловдивската структура на БЧК, както и младежи от Студентските съвети на Техническия и Пловдивския университет.

„Кутии на приятелството“ е традиционна коледна инициатива на БЧК-Пловдив, в която ученици събират подаръци за децата, принудени да посрещнат празниците в болничните заведения. За първи път тази година инициативата среща подкрепа и от висшите учебни заведения.

„Решихме да се включим в кампанията на БЧК без колебание, защото смятаме, че коледната магия може да сътвори чудо за болните деца, като върне усмивките им. Понякога щастието е най-доброто лекарство“, сподели председателят на Студентски съвет на Технически университет Гергана Иванова.

И разказа че част от подаръците, събрани от студентите и преподавателите на ТУ, са дарени и на Комплекса за социални услуги за деца и семейства, а останалите ще бъдат раздадени утре в отделението по „Детска хирургия“ на УМБАЛ “Св. Георги“ .

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.