18 отбора от цялата страна майсториха инсталации и бижута от цветя. Кораб на детските мечти представиха момчета от Центъра за специална образователна подкрепа в Пловдив

Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия „Арх. Камен Петков“ обра наградите на националното състезание по озеленяване и цветарство. Цветната надпревара се проведе в рамките на форума „Флора Бургас“, а домакин беше ПГСАГ „Кольо Фичето“.

Отборите се състезаваха в четири категории – „Бижу от цветя“, „Кошница“, „Букет микс“ и „Бутиков букет“. Най-добър резултат и в четирите дисциплини показа пловдивският отбор. Строителната гимназия „Христо Ботев“ – София се класира на второ място, а възпитаниците на ПГСАГ „Кольо Фичето“ – Бургас са трети.

В надпреварата участваха и шест отбора на деца със специални образователни потребности, които премериха сили в две категории – „Букет микс“ и „Аранжировка в кутия“. В 15-годишната история на състезанието винаги участват деца със СОП, които получават възможност за изява и творчество. Дарин Аргиров и Аятин Юрук от Центъра за специална образователна подкрепа също се включиха в надпреварата, подкрепяни от старши учител Емилия Дякова. Момчетата измайсториха Кораб на детските мечти, използвайки ирис, лалета, лилиум и още пролетни цветя за аранжировката, като добавиха и свитък с послание: “Мечтаем за по-добър и цветен свят, пълен с приятелство, усмивки и красота”.