Инициаторките на сдружението.
Инициаторките на сдружението.
Инициаторките на Общество Nota Bene.

100 талантливи деца от пловдивски училища тази година ще имат шанса да получат годишна стипендия в размер на 1000 лева. Официалният старт на стипендиантската програма на Общество Nota Bene бе даден снощи във Виенския павилион на панаира.

Инициативата е подета от активни млади пловдивчанки, които обединяват усилията си в желание да помогнат на други млади хора с амбиции и качества. Програмата ще обхване ученици от 8 до 12 клас, чиято цел е да развиват и усъвършенстват своите умения и таланти.

Стипендиантите ще бъдат определяни след конкурс от специално формиран Съвет на менторите.  Финансовите стимули ще бъдат месечни, в размер на 100 лева,  и учениците, които ги спечелят, ще ги получават в рамките на учебната година. Целта е през първата година на инициативата да бъдат раздадени 100 стипендии.

Пловдивчанките, които се заеха с благородната мисия, са от известни пловдивски фамилии – Елизабет Джамбазова, Николет Матакова и Надя Колева. И трите са се дипломирали тази година и ще продължат образованието си в престижни университети.

За осъществяването на своите цели Общество Nota Bene разчита на дарения от физи­чески и юридически лица. Дарителският фонд ще се набира пряко или чрез благотворителни прояви, а впоследствие ще бъде разпределян като стипендии на конкурсна основа. Първите дарения вече са направени от представители на бизнес елита, политици и представители на местната власт, сред които кметът на Пловдив Иван Тотев.