Заявленията за първо класиране се подават до 13 юни чрез електронната система за кандидатстване

От днес стартира приемът на заявления за първолаци в общинските училищата за учебната 2021/2022 г. За пета година той се осъществява чрез системата за електронно централизирано класиране и записване,  разработената от Община Пловдив.

На адрес priem.plovdiv.bg  родителите на децата, родени през 2014 г. , могат да се регистрират и да подадат заявления за участие в първото класиране.  Моментът на подаване на заявлението няма тежест при класиранията. Важно е да бъде спазен само крайният срок. За първото класиране, което е на 15 юни, данни се въвеждат до 13 юни.

Родителите трябва да обръщат специално внимание на графата с постоянен и настоящ адрес и ако те съвпадат, коректно да го отбелязват в заявлението, в противен случай ще им излиза надпис, че има несъответствие с данните на ГРАО, предупреждават от общината.

Ако нямат достъп до интернет и се затрудняват с въвеждането на заявление, могат да го подадат на хартиен носител до 11 юни в училището, което им е първо желание. Двата варианта са равностойни, но при подаването на заявления по интернет ще имат достъп до повече информация (в това число и до резултатите от класиранията) и възможността за промяна в желанията ще е по-лесна. Системата няма да позволи въвеждане на второ заявление за едно дете. Предвидени са автоматични проверки на адресните регистрации на децата и родителите следва внимателно да следят всички съобщения в електронната система. При класиране на дете с подадени неверни данни, то няма да бъде записано и ще участва в следващо класиране за останали свободни места.

Системата позволява за всяко дете родителят да може да избере до 5 желани училища, независимо от адресната му регистрация.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.