photo-verybig-826120

„Стани Екогерой! Научи всички вкъщи да събират разделно” е името на проекта, който стартира в училищата на районите „Тракия” и „Централен”. Той се реализира от ЕКОПАК България и община Пловдив и бе представен на работна среща с директорите на училищата. Проектът има за цел да повиши нивото на знания на децата и техните семейства относно начините за опазване на природата, разделното събиране и ползите от него за обществото и да създаде трайни навици за разделно събиране на отпадъците.

За всички ученици от подготвителен до 8-ми клас в участващите училища са предоставени информационни листовки и карти с персонален код. Чрез кода от картата те ще имат възможност да се регистрират в специално създадена онлайн игра на адрес http://www.ecopack.bg/game/. Там ще отговарят, заедно със своите родители, на въпроси, свързани с опазване на околната среда.

Всички, отговорили правилно на въпросите, ще участват в томбола с много предметни награди –  таблети и книги за учениците и ваучери от 50 лева от верига хипермаркети „Технополис” за цялото семейство. Училището с най-много събрани точки ще получи мултимедиен проектор. Наградите ще бъдат обявени на сайта на кампанията на 30.10.2015 г.