20-тото издание на Национални дни на кариерата започва виртуално с нови възможности за търсещите и предлагащите стаж и работа

Юбилейното 20-то издание на Националните дни на кариерата тази година ще се проведат онлайн заради епидемичната ситуация. На 8 април от 11:00 часа  Светлозар Петров, управител на HR компания и кариерен сайт JobTiger, ще открие официално форума.

Той стартира с онлайн ден, който ще продължи до 17:00 часа на платформата Brazen Technologies (обявена за №1 в света за кариерни събития). Десетки водещи фирми<https://careerdays.bg/bg/national-careerdays/participants-all> от различни отрасли вече са заявили желанието си да намерят именно на 8 април своите бъдещи служители и стажанти. Участието за търсещи работа е безплатно. Необходимо е само устройство, свързано с интернет и предварителна регистрация, която можете да направите на https://careerdays.bg/bg/national-careerdays/students#registration>.

Онлайн форумите, година след началото на пандемията, логично, трупат популярност, заради това че осигуряват 100% безопасни срещи с неограничен брой хора, при това без нужда от маски, дистанция и дезинфекция.

Младите хора могат не просто да изберат с представителите на кои работодатели да се срещнат, но и да качат в профила си свое кратко представяне и СV. Така специалистите по подбор ще се запознаят предварително с качествата и уменията им и е възможно и да насрочат среща. Търсещите стаж или работа избират как да протече разговорът – в чат, под формата на аудио разговор или чрез видео връзка.

„Перфектният кандидат в новата реалност“ е названието на презентацията на Мила Вълкова, старши мениджър „Подбор и работодателска марка“ в Kaufland България, до която регистрираните за участие във форума ще могат достъп безплатно.

За да има наистина пълноценен контакт и ползотворни срещи между търсещи и предлагащи работа, „Национални дни на кариерата 2021“ няма да е само във виртуален формат. Събитията на живо в различни градове на страната са предвидени за месец май. Датата за Пловдив е 12 май.

Повече подробности за програмата: www.national.careerdays.bg<http://national.careerdays.bg/>

За 20 години Националните дни на кариерата са дали възможност на над 47 хиляди младежи и студенти да започнат работа във водеща компания. Миналата година форумът се случи изцяло в онлайн формат –  само десетина дни след обявяването на първия локдаун у нас. 110 компании от цялата стана се срещнаха с 5217 кандидата в рамките на три дни. Успешното провеждане на форума получи отличие на Годишните награди на Българска асоциация за управление на хора; първо място в категория „Иновации в криза“ на Годишните награди на b2b Мedia  и трето място в категория „Кризисни комуникации“ от наградите PR Приз на БДВО.