Авторски стихове, балет, хип-хоп, рок и фолклорни танци на Деня на таланта на Езикова гимназия „Пловдив“

„В погледа мечтата грей, че сред нас може би расте бъдещият Шекспир, Моцарт или Галилей“, рецитира от сцената осмокласничката Йоана Георгиева, за да даде начало на двучасовия празник по повод Деня на таланта на Езикова гимназия „Пловдив“. Йоана, която е сред новото попълнение на гимназията и за първи път присъства на събитието, решила да напише стихотворение по повода, което прозвуча в нейно изпълнение.

Да покажем, че сме отличници не само на матурите, но и на сцената. С тези думи водещите Цветан и Петя дадоха старт на традиционната инициатива, която се проведе в една от палатите на пловдивския панаир. Участниците в програмата дадоха всичко от себе си, за да бъдат оригинални, атрактивни и забавни, събирайки аплодисментите на съученици и учители.

Зрелостникът Христо Хрисков изпя вечния хит „Дилайла“ в нов аранжимент, а Рая Айгътова от 8 клас, носител на престижни отличия по художествена гимнастика, изигра съчетание на лента. Една от най-ярките звезди на училището – Елица Алексиева от 11 з клас, завоювала първи места в престижни национални и международни конкурси, представи вариации на Есмералда от едноименния балет.

Танцовите изпълнения продължиха дванадесетокласничките Виктория, Маргарита, Весела и Христина, които са част от трупата на Мюзикхолен театър „Пловдив“. Към техния сценичен етюд се присъедини и Цветелина от 9 к клас.

Деветокласници се оказаха авторите на вестник, но не с актуална обществено-политическа информация, а с новини от Средновековна България. Никол Златарева и Димитър Кюртов от 9 д клас, вдъхновени от часовете по история при госпожа Ноеми Доникян, представиха актуалното и любопитното от живота на средновековните ни градове и столици, както и значими културни паметници.

В ритъма на хип-хопа пренесоха публиката Красена Илиева от 11 з клас, Алена Христозова от 8 Г клас и танцьорите от училището за street култура „The Center“. Те представиха откъс от премиерния спектакъл “RGB”.

Зрелосничката Ива Ичевска, за която е трудно да се каже дали е по-добра в математиката или в изпълнителските изкуства, обра овациите с брилятно изпълнение на поп хитове.

На сцената се качиха още Ивелина Георгиева от 8 д клас и танцьорите от фолклорен ансамбъл „Иглика“. А емоционалния финал сложиха Лъчезар Бозевски от 11 к клас и рок-група „DeatMag”.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.