С цветни капачки, бои и лепила учениците изобразиха принципите на кампанията “Мисия Родина“ и олимпийските кръгове

С олимпийски ден, викторина и творчески конкурси отбелязва патронния си празник Спортно училище „Васил Левски“. На 10 октомври се навършват 75 години от неговото създаване, затова през цялата 2024-та се провеждат поредица инициативи, посветени на юбилея.

Финалните кръгове на олимпийската викторина ще се проведат на 16 февруари от 11 часа, а час по-късно ще бъде награждаването на финалистите и на победителите от литературния конкурс „Олимпийските ценности и Мисия Родина“. Той се провежда в три възрастови категории: 5.-7. клас, 8.-10. клас и 11.-12. клас.

Проектът „Олимпийски ценности и мисия Родина“ стъпва на кампанията „Мисия Родина“ по идея на основателя и продуцент на ансамбъл „Българе“ Христо Димитров. Хореографът и режисьор е двигател на кампанията, чиято цел е създаване на неформално общество, което чрез поведението и делата си да стане фактор на промяната и да убеди повече млади хора, че е възможно да открият щастието, смисъла и призванието си у нас.

„Идеята за създаване и разработване за този проект е заимствана от предложените 20 принципа за родолюбие на кампанията, които са съчетани с традиционни фолклорни мотиви, а имено българската шевица- елбетица. В проекта е въплътена идеята за 20-те олимпийски ценности“, пояснява директорът на Спортното училище Ружка Генова. Проектът се осъществява от екип педагози – Елена Петрова, Владимир Паскалев, Александър Ташев, както и ученици от 5., 6. и 7. клас. Използваните материали са цветни капачки, бои и лепила, с които върху бяла дъска са изобразени принципите на мисия „Родина“, олимпийските кръгове и ценности.

Официалното честване на патронния празник на Спортното училище ще бъде на 19. февруари в клуба на общежитие 1. Десетимата най-добри спортисти за 2023 г. ще поднесат венец пред паметника на Апостола в двора. В 10 часа в Музея на славата ще започне тържеството за празника, на което ще присъстват и именити спортисти, прославили училището.

В празничната програма през февруари е включена викторина „Помни миналото“, а за петокласниците на 15. февруари е предвиден открит урок „Час за Пловдив“ с акцент върху историята на спортните съоръжения в града под тепетата.

Седмица на математиката, състезания и изложба на оригами са други от инициативите до края на месеца.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.