Желаещите да учат в СУ „Васил Левски“ ще могат да избират между 16 спортни дисциплини

Спортно училище „Васил Левски“ започва прием на документи за ученици в пети, шести, седми и осми клас на 20 май. Необходимите заявления могат да се свалят от сайта на школото, а срокът за подаването им е до 20 юни. Изпитите по различните видове спорт ще се проведат от 22 до 30 юни, а срокът за записване на приетите ученици ще е до пети юли. Кандидатите ще могат да избират между 16 спортни дисциплини. Изпитите по различните видове спорт ще се проведат по график от 21 до 30 юни. Записването е до 5 юли.

„Учебният процес е в целодневна форма, която включва общообразователна и специализирана подготовка. Осигурено е време за активен отдих и възстановяване. Застъпени са извънкласните дейности, обособени са кътове за забавно и ползотворно свободно време. Освен спортни лагери и практика в реална среда, разполагаме с център за подготовка за високи постижения в спорта. Предлагаме напълно реновирани общежития и столова с приготвена на място храна”, обяснява директорът Ружка Генова. Школото има договори с 27 спортни клуба на територията на Пловдив.

https://suvlevski.com/dpp/darzhaven-plan-priem-2020-g-2021-g.html

Междувременно месец май в училището минава под знака на талантите с идеята за запазване на българския дух и традиции. Ценим ли делото на светите братя Кирил и Методий – върху това разсъждават 8-класници в есетата си, които са публикувани на сайта на учебното заведение.Чрез множеството открити уроци, презентации и клипчета пък, учениците доказват, че всеки спортист носи България в сърцето си.