Стрелецът Пламен Емилов, който представи страната ни на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, се дипломира с отличен успех

Състезателят по свободна борба на „Локомотив” Пловдив Иван Селимски е гордостта на Спортното училище от тазгодишните държавни зрелостни изпити. 12-класникът изкарал 5.80 на втората матура по английски език, което е изключителен резултат за училището. Той бе отличен на днешното тържествено връчване на дипломите на абитуриентите. Амбицията на бореца е да продължи да се състезава и едновременно с това да учи. Колебанията му са дали да избере Академията на МВР или Военната академия.

12-класниците получиха днес и свидетелствата си за професионална квалификация. Безспорен фаворит от държавните изпити по спорт е Нина Ненчева – гребане.

Привилегията първи да получат дипломите от директора Ружка Генова имаха десетимата отличници на випуска. Сред тях бе стрелецът Пламен Емилов, който представи страната ни на Младежките олимпийски игри през 2018 година. Той доби право да стреля в Буенос Айрес, след като в квалификациите на дисциплината 60 изстрела за юноши, родени до 2003 година, постави личен рекорд.

Отличник е и баскетболистът Георги Андонов, който вече се пробва и на треньорското поприще. Линда Бонева (гребане) също завършва с отличен успех, но загърбва спортната кариера и смята да учи право. Талантливата цигуларка преди години се прехвърля от Музикалното в Спортното училище, за да се отдаде на своята страст гребането, но сега е решила да се пробва в Юридическия факултет на Пловдивския университет, разчитайки на високите оценки от зрелостните изпити. В редицата на отличниците се нареди и националката по художествена гимнастика Мариета Иванова.