Училището ще има две паралелки за 5-класници и една за 6 клас през предстоящата учебна година

sportisti

Прием по кикбокс обявява за първи път Спортното училище. Новият спорт се разкрива по предложение на Армейски спортен таекуондо клуб “Тракия”. Клубът е редовен член на Българската федерация по кикбокс и муайтай и на Българската федерация по таекуондо. Треньор ще бъде Иван Манолов. Изпитът ще се проведе по нормативите на Министерството на младежка и спорта.

За предстоящата учебна година училището ще приеме две паралелки 5-класници и една 6-класници. От миналата година стартира прием и за тенис на корт от 5 клас. Останалите спортове са баскетбол, бокс, борба класически стил, борба свободен стил, джудо, лека атлетика, плуване, спортна гимнастика, спортна стрелба и художествена гимнастика. Прием за 6 клас ще има по спортовете бокс, гребане, борба свободен стил, вдигане на тежести, волейбол, кану-каяк, кикбокс и спортна стрелба.

Подаването на документи е от 20 май до 20 юни, а класирането на кандидатите ще бъде ясно на 4 юли. Попълването на незаетите места ще стане между 16 и 22 август.

За кандидатите с прием в 8 клас се подава заявление за избор на професия за придобиване на професионална квалификация.

50 на сто от зрелостниците на Спортното училище са заявили желание държавният изпит по специалността да замести втората задължителна матура, каза директорът Илияна Данчева и добави, че системно се провеждат пробни тестове по теория с 12-класниците.

Училището използва възможностите на приложението Google Drive, което позволява не само разработка на презентации върху всички теми по теоретично обучение, но и създаване на тестове за проверка на знанията и бързото им оценяване.

“Щастливи сме, че се оказахме едно от трите спортни училища, което ще работи по проекта “Иновации и мениджмънт в спорта” на “Еразъм+”. Това ще позволи на петокласници да отидат на обмяна на опит в държави партньорки по проекта през лятото”, каза още Данчева.