Училището организира онлайн базар в подкрепа на „Българската Коледа“ и социално слаби зрелостници

Благодарствен адрес и предметни награди подготвя ръководството на Спортно училище „Васил Левски“ за деветокласниците, които вчера извадиха мъж и жена от ледените води на Гребния канал. Никола Николов и Станислав Петков са деветокласници и тренират в Спорен клуб по кану-каяк “Тракия”. Те се оказали свидетели на инцидента, тъй като по същото време имали тренировка, и веднага се отзовали да помогнат.

„Изключителна постъпка. Горда съм с нашите възпитаници, които за пореден път проявяват качества, достойни за истинските спортисти. Класните ръководители ще разкажат на всяка от паралелките за проявената самоотверженост от страна на двете момчета, а ние ще се постараем да ги зарадваме за Коледа“, каза директорът на училището Ружка Генова.

Награждаването ще се случи на финала на коледния базар. Той ще се проведе от 20 до 23 декември и ще събере предмети и ръчно изработени коледни украшения и кулинарни изкушения. Половината от събраните средства ще бъдат преведени за инициативата „Българската Коледа“, а с останалите ще бъдат подпомогнати социално слаби зрелостници от училището.