Студенти медици организират тренировки по функционален и стрийт фитнес за Световния ден на здравето

05_event_ASF_2016

Обединени от мотото „Спести от бургер, дай за плод!”, студенти медици организират поредица иницаитиви, за да отбележат Световния ден на здравето. Бъдещите лекари, стоматолози и фармацевти ще покажат на практика как могат да бъдат обществено полезни по забавен и интересен начин, да привличат все повече хора към превенцията на заболяванията, да преборят стреса с най-ефикасния антидепресант – спорта.

За четвърта поредна година кампанията «Мисия: Раздвижи се!» е организирана от Асоциацията на студентите по фармация, съвместно с Асоциацията на студентите медици и Студентски Съвет при МУ.

В тазгодишното издание кампанията ще прерастне в голям спортен празник за всички пловдивчани. Поводът е 7. април – Световен ден на здравето. Целта е да се насърчи здравословният начин на живот. Спортният празник  ще се проведе на 8 април от 11 часа в парк „Лаута”. Игри и състезания ще има едновременно на 4 пункта, разположени на главната алея, на входа откъм парк-хотел „Пловдив” и до детската площадка.

Любителите на стрийт-фитнеса ще могат да тренират с екип от професионални инструктори. Подготвени са много въпроси за любознателните, изненадващи предизвикателства и интересни игри.

За активните участници ще има награди, а за всички останали – подаръци. Наградният фонд е предимно от плодове и е осигурен от самите студенти, които, с мотото «Спести от бургер, дай за плод!», са събрали средствата за финансиране на празника.