НБ „Иван Вазов“ номинира шестима претенденти за наградата, която се връчва по повод Деня на будителите

Слава Цилкова от сопотското СУ „Иван Вазов“ е училищен библиотекар на годината. По повод Деня на будителите отдел „Методичен“ на НБ „Иван Вазов“ връчи приза за най-добър училищен библиотекар, като този път статуетката отиде в Сопот.

След като благодари за признанието на директора Димитър Минев, тя не скри трудностите, с които е съпроводена дейността й, тъй като в училището учат деца от малцинствен произход и ученици със специални образователни потребности, за които четенето не е приоритет.

За наградата бяха номинирани шестима библиотечни специалисти: Венета Обрешкова от библиотеката при ПГ по хранителни технологии и техника; Виктория Филипова – ПГ по архитектура, строителство и геодезия; Галина Кривчева – ЕГ „Иван Вазов“; Дона Иванова – Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“; Слава Цилкова – СУ „Иван Вазов“ – Сопот.

Методистът в НБ „Иван Вазов“ Таня Пилева, която отговаря и за училищните библиотеки в област Пловдив, връчи грамоти на всеки от номинираните, както и книги за училищната му библиотека.