Майсторът на слаг лайнинг Серафим Захариев смая учениците от СУ „Кирил и Методий” с технични изпълнения в Деня на предизвикателството

dscf9597

Как се пази равновесие върху еластично въже, опънато между две дървета, та дори и йога пози, демонстрира майсторът на слаг лайнинг Серафим Захариев. Уникалните изпълнения, които смаяха учениците от СУ „Кирил и Методий”, бяха атракцията в днешния Ден на предизвикателството. Атлетичният младеж буквално остави без дъх децата, които не вярваха на очите си как може да се задържиш на гърди върху въжето след скок във въздуха или пък да направиш везна. Близо шест години упорити тренировки коствали на Серафим, който не е професионален спортист, а е завършил реклама, достигането на майсторските изпълнения.

„И вие може да го направите. Просто тренирайте и влизайте редовно в часовете по физическо”, окуражи децата младежът. Върхът в демонстрацията бе да пази равновесие върху въжето, докато играе кендама – японска дървена играчка, която развива рефлексите, координацията, чувството за баланс и подобрява физическото и психическо здраве.

dscf9602

„Изключително зареждащо и лесно за практикуване. Достатъчно е да се закупи лентата, която за начало се поставя две педи над земята”, обяснява Серафим, който е готов да прави демонстрации при желание на училищата. По думите му слаг лайнинг могат да практикуват ученици над 5 клас, което ще подобри концентрация и физическата им форма.

Ученици от 5 до 8 клас , разпределени в отбори по баскетбол, волейбол и футбол, предизвикваха другия, а по-малките поканиха родителите да се включат в спортните състезания.

dscf9598