Случаят се проверява от Районната прокуратура, родителите са уведомени на проведена извънредна родителска среща

Скандален казус с учител по математика разбуни духовете в Хуманитарна гимназия „Св.св. Кирил и Методий“. Случаят бе огласен преди няколко дни след подаден до медиите сигнал от майка на 10-класничка, представила се като Светлана Илиева. Според нея изненадващо и без причина преподавателят по математика Костадин Царев бил “махнат от работното му място“. Тя потърсила за коментар директора Емил Начев, но той отказал среща, пише майката, според която Царев не бил само учител, а и приятел на децата.

Пред „Уча в Пловдив“ директорът на гимназията сподели, че случаят е твърде деликатен, излиза наяве сега, касае доста ученици, сезирани са компетентните органи и предпочете да не коментира подробности, за да не се пречи на разследването. На свиканата извънредна родителска среща снощи са присъствали семействата на ученици от 9 и 10 клас, на които въпросният учител преподава, за да бъдат запознати със сигналите. Самият той е подал молба за отпуск.

Сигналите на гимназистите се проверяват от полицията, Районната прокуратура, сезирана е и Агенцията за закрила на детето. Компетентните органи се въздържат от каквито и да било подробности до изясняване на казуса.

През юни т.г. Царев организира Дни на математиката в училището, на които срещна настоящи и бивши възпитаници, за да потърсят връзката между точните, хуманитарните науки и изкуството.

„Уча в Пловдив“ не успя да се свърже с Царев.