Камелия Кърпачева получи максималните 100 точки, които й носят оценка 6.00 и я освобождават от НВО

Седмокласничка от Математическата гимназия се класира на първо място на националния кръг на олимпиадата по български език и литература. Камелия Кърпачева получи максималните 100 точки, които й носят оценка 6.00 и я освобождават от национално външно оценяване по предмета.

Регламентът изисква от участниците да се справят с тест от 30 задачи, свързани с изучавания материал от 5 до 7 клас, след което да напишат отговор на литературен въпрос. Какви са разбиранията за смисъла на живота според разказа „Серафим“ – върху този проблем трябвало да разсъждават седмокласниците.

„Темата не ме затрудни, защото обичам да чета, така откривам нови светове и се сблъсквам с различни гледни точки. Представям си, че съм на мястото на повествователя, което много ми помага при писането на съчинения. Винаги разчитам на собствените си разсъждения“, каза Камелия за „Уча в Пловдив“.

При подготовката за олимпиадата залагала единствено на своите умения и подготовката от училище. Седмокласничката поясни, че не ходи на уроци. Преподавателят й по български език Нина Тошева препоръчала допълнителните материали и помагала, които да й помогнат да надгради знанията си.

Камелия смята да се възползва от пълната шестица и да не се явява на НВО. Амбицията й е да продължи в Математическата гимназия, но все още не е решила дали да е в паралелка „Математика с английски“ или специалност „Компютърна графика“.

Освен за националната олимпиада по български, талантливото момиче се е класирало за националните кръгове на олимпиадите по математика и математическа лингвистика.

МГ може да се похвали с още един отличник от национална олимпиада и това е Павел Николов, който има 6.00 по химия.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.