Със събраните средства от традиционния благотворителен празник на ОУ „Васил Левски“ ще бъде ремонтиран физкултурният салон

Седмокласничка от ОУ „Васил Левски“ в село Караджово стана Ученик на годината на община Садово. Йоана Александрова от 7 а завършва основното с образование с 6,00. Пълното отличие й донесе и „Сертификат за успех 2023“, който връчва Училищното настоятелство. Класен ръководител и неин ментор е Таня Макахчиева – старши учител по български език и литература. Йоана е живяла три години с родителите си в Англия, а през последната учи в училището в Караджово, доказвайки себе си като мотивиран млад човек с амбиции да продължи образованието си. Смята, че се е справила добре с националното външно оценяване, но ще подрежда профилите и професиите, след като види резултатите. Две от желанията й са „Оперативно счетоводство“ и „Бизнес администрация“ в Националната търговска гимназия.

За 16-ти пореден път училището проведе традиционния благотворителен празник през последната седмица на юни, който тази година се състоя в читалище „Отец Паисий“ в село Караджово и бе уважен от представители на местната власт, образователни институции, приятели, партньори, родители.

Освен учениците от училището, на сцената се качиха танцьорите от СУ „Св. св. Кирил и Методий“, Севджан Рамадан – възпитаник на ОУ „Васил Левски“, а сега солист и вокален педагог в НУМТИ “Добрин Петков“, Мария Петрова – учител в училището и кадър на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – народно пеене.

Вестник „Аз-буки“ също връчи своята стипендия на изявен ученик и тя бе за Елчин Нурай Рустемова от 3 а клас.

„През първите три години от своето образование тя показа отговорно отношение към учебния процес и активно участва във всички извънкласни изяви. Рисува, пее, танцува и умело се превъплъщава в образи на литературни герои в клуб „Театър“. Елчин е изключително добре приета от своите съученици, както и от останалите ученици в училище. Тя е толерантна и етична в отношението си към всички и общува с лекота. Добър пример е за останалите, както в учебната дейност, така и в игрите“, казва класният й ръководител Станка Тонева, която е сценарист на всички творчески изяви в училището.

За изминалата учебна година учениците са развивали дейност в четири клуба за занимания по интереси, четири групи по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“, четири творчески клуба по проект „ЗаЕдно Ново начало“, финансиран от ЦОИДУЕМ.

„Зад успеха на всеки ученик стоят трудът, професионализмът и любовта на учителите. Няма готова рецепта, сигурна методика и приложим модел за всички. Това е нашият модел, към който постоянно добавяме нови идеи, приятели и партньори. Това, което е непроменено, е любовта и вярата, че всяко дете заслужава да бъде успешно. И за това трябва да полагаме усилия всички – ученици, учители и родители“, категоричен е директорът на ОУ „Васил Левски“ Красимира Благоева.

Благотворителен базар

Инициативата се провежда благодарение на клуб по приложни изкуства „Работилница – творилница“, клуб „Шарена магия“ с ръководител Наталия Куценко и клуб „Диамантени сърца“ на Ивелина Урджанова, чиито творби участват в разпродажбата. В благотворителния базар бяха включени и ръчно изработени изделия от вълна, предоставени от Нели Тропчева. Със събраните средства ще бъде ремонтиран пострадалият от земетресението физкултурен салон.