ОУ „Гео Милев” отбеляза националния ни празник с открит урок по родолюбие

Седмокласничката Нурает Ваджипова събра днес аплодисментите на минувачи в Цар-Симеоновата градина след емоционално изпълнение на одата „Опълченците на Шипка“. 14-годишната ученичка от ОУ „Гео Милев“ бе гвоздей на урока по родолюбие, който се проведе по повод националния празник. Тя неслучайно била избрана за участие, тъй като е популярна сред съучениците и учителите със своя артистизъм, а мечтата й е да учи „Актьорско майсторство“ в НАТФИЗ.

Честването започна по класните стаи с прожекция на видео за Освобождението на България, изработено от екип от деца и учители. Видеото, в което актьори са ученици от школото, бе гледано едновременно във всички класове. След словото си, в което припомни историческия подвиг на националните ни герои, директорът на училището Анелия Кирова награди и най-активните ученици и преподаватели.

„Патриотичното ни чувство като че ли малко е позадрямало в тези трудни времена, но нашите ученици показаха нагледно, че са будни целогодишно. За съхраняването на традициите и изграждането на национално самосъзнание не трябва да се сещаме само на исторически дати, а да работим всеки ден“, отбеляза Кирова.

Учениците, които в момента се обучават присъствено, се включиха в празнично шествие до Цар-Симеоновата градина и поднесоха цветя пред монумента на Васил Петлешков и паметната плоча на всички знайни и незнайни финландски войници и офицери, участвали в Руско-турската война, поставена пред Военния клуб.

На финала учениците поставиха венци и пред паметника на руските освободители на хълма Бунарджика.

2 КОМЕНТАРА

  1. Кой е тоя готиния , който снима с телефона в ляво?

Коментарите са затворени.