Седмокласници буквално извиха опашка пред входа на Професионална гимназия по хранителни технологии и техника за днешния Ден на отворените врати. Цели паралелки от ОУ „Яне Сандански“ и ОУ „Димитър Талев“ пристигнаха на място, за да се запознаят със специалностите, които предлага училището. Те бяха посрещнати от 10-класници, които влязоха в ролята на гидове. За да представят по максимално атрактивен начин част от професиите, гимназистите демонстрираха химични опити в лабораториите, показаха новоизградения STEM център и модерната училищна библиотека.

Приготвяне и наблюдаване на микроскопски препарати показаха Виктория, Алекс и Александър от 10 ж клас. Те демонстрираха нагледно пред кандидат-гимназистите как се изследва млечнокисела бактерия.

В учебните работилници учениците имаха възможност сами да пробват да заваряват медни тръби и да научат как работи стендът, благодарение на който може да се направи диагностика на хладилна, климатична и вентилационна техника. Тази година стендът послужил за защита на три дипломни проекта на зрелостници.

Седмокласниците останаха впечатлени и от множеството клубове, които училището предлага като извънкласни дейности – “Клио”, “Младо вино”, G suit”, “Младежки идеи”, “Дигитална наука”, “Традиционни храни и съвременни технологии”.