Учениците от ОУ „Райна Княгиня” събраха 875 лева и реализираха благотворителна кампания със сдружение „Плюшено мече”

Седмокласници зарадваха момчета и момичета от домовете за деца, лишени от родителски грижи с образователни игри, дървени пъзели и красиво илюстровани енциклопедии. В първия ден на февруари инициаторите на благотворителна инициатива – Сара Велева и Александра Ланджева от 7 б клас на ОУ „Райна Княгиня”, занесоха даренията, заедно с класния си ръководител Моника Тенева.

По време на традиционния коледен базар в училището била събрана сумата от 875 лева. В него се включили активно ученици от начален и прогимазиален етап, които помогнали в подреждането и продажбата на изработените от тях коледни картички. Решено било със събраните средства  да се закупят консумативи за дом, в който живеят деца с увреждания.

След проучване Сара и Александра се спряли на  сдружение „Плюшено мече”, което работи благотворително с домове  в цялата страна. След разговор заедно решили да подпомогнат пловдивските деца и младежи с увреждания, като закупят консумативи – памперси, мокри и сухи кърпи, перилни и почистващи препарати, образователни игри, пъзели , конструктори, книги.

„Децата ни посрещната изключително дружелюбно, запознаха се с нас. Разказаха ни за живота си в дома и за нещата, които обичат да правят. Умеят да готвят, участват в различни мероприятия , ходят на училище, имат специална площадка за фитнес,  понякога прекарват празниците със служители от дома”, разказа Алекс.  Децата от дома били толкова ентусиазирани от появата на гостите с подаръци, че ги завели да им покажат стаите си и ги поканили отново.