Ученици от СУ  “Св. Патриарх Евтимий“ саботират дистанционното обучение, като заглушават уроците и по този начин възпрепятстват нормалното протичане на учебния процес в облака. Действието се повтаряло непрекъснато още със старта на дистанционното обучение, сигнализираха родители, чиито деца са потърпевши в резултат на злонамерените деяния. Те настояват за установяване на извършителите, които да бъдат незабавно санкционирани. Ето и коментара на родител от 7 клас, изпратен до „Уча в Пловдив”:

Сега видяхте ли като си ги прибрахме у нас?! Под носа ни правят същото, което правят и в училище – пречат си, щипят се, плезят се и най-важното – побъркват учителите си. Нямам спомен да не са ме били вкъщи, след като в училище някой ми се е скарал – без оглед дали е прав или не? Но как да го направим виртуално? Никак. И те го знаят. Тези, които са 7 клас и не си дават сметка, че като изключват микрофони, развалят виртуални стаи и си прехвърлят готови файлове ще станат още по-тъпи, нахални и ако това с пандемията продължи достатъчно дълго, може и да учат цяло лято. Съжалявам учителите, които, освен звероукротители, сега станаха и следователи – да звънят да питат кой пречи, защо пречи и да се чудят как да го спрат.

Скъпи родители, ние сме виновни. Докато сме в съседната стая, те са още по-уверени в безнаказаността си. Не знам дали можем да ги сплашим на тяхна територия, но определено можем да ги накажем, обединени с учителите. Говорете с учителите на децата, помагайте им – в една лодка сме – пробита от собствените ни деца! Никога образованието (не само българското) не се е изправяло пред такова предизвикателство, и ако трябва да сме честни справиха се…засега.

Деца, от 7-ми от А до Е, осъзнайте, че имате съученици, които искат да учат, защото искат един ден ще бъдат успешни. Ако не ви се учи, просто пуснете друг канал – сега ви се е паднало.