Независимият общински съветник Георги Величков предлага да се приеме Наредба за промяна и допълнение на Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество

Директорите на училища – публична общинска собственост, да осигуряват свободен достъп на гражданите до школските дворове и игрища на открито за спортни дейности всеки ден от седмицата в неучебно време до 22 часа, включително събота и неделя. Предложението на независимия общински съветник Георги Величков ще бъде дебатирано на предстоящата сесия на местния парламент на 7. септември. Изключение правят тези, които са обект на концесии и договори.

Величков предлага Общинският съвет да приеме Наредба за промяна и допълнение на Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество. В мотивите си той е посочил множество сигнали от граждани за липсата на условия за игра и спорт на деца в ученическа възраст и проведени разговори с обществени организации, работодатели в системата на образованието, ресорни кметове и зам.-кметове по образование, спорт и младежки дейности, омбудсман.

Припомняме, че с решение на ОбС от 2012 година на директорите е възложено управлението и разпореждането с училищните сгради и прилежащите им площи. Повечето от тях са заключени в извънучебно време, има и монтирано видеонаблюдение с цел опазване на имуществото.

Кой ще носи отговорност при евентуални вандалски прояви или инциденти, репликират директори и добавят, че с години чакат финансиране по проекти за модернизация на дворовете и игрищата на регионално или национално ниво.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.