Тъй като първокласниците няма как да се регистрират, вместо тях ще го направи родителят

Издателство „Просвета” осигурява свободен достъп до пълните електронни варианти на своите учебници по всички предмети от 1. до 10. клас, обогатени с допълнителни интерактивни образователни ресурси. Така близо 700 000 български ученици ще могат да ползват за своята подготовка всички 33 000 дигитални ресурса на издателството. Безплатен достъп ще има и за електронните познавателни книжки, предназначени за най-малките – децата от детските градини и подготвителните групи. Решението на издателството е заради нарастващата криза с вируса COVID-19.

„Много ученици и родители се свързаха с нас, за да благодарят за инициативата „Учим онл@йн с учител“. Първият ни урок по български език вече е гледан от повече от 28 000 участници. Това е ясен сигнал, че в този момент образователният процес се нуждае от допълнителна подкрепа. В тази връзка и за да не се чувства нито един ученик ощетен, предоставяме достъп до електронните учебници по всички предмети от 1. до 10. клас“, обявиха от издателството.

Тъй като първокласниците няма как да се регистрират, ще трябва да се регистрира родител. Това става от полето “друг потребител”, което ще му даде достъп до електронните учебници

„Просвета“ се присъединява към инициативата на Европейската асоциация на издателите на учебници да се окаже максимална помощ на училищата в условията на прекратени учебни занятия в много страни заради коронавируса.

Електронните учебници на „Просвета“ са одобрени от МОН и съдържат близо 33 000 образователни ресурса. Това са 18 855 интерактивни тестове и упражнения, 118 триизмерни визуализации, 2161 видеофилма, 8473 аудиофайла, 228 презентации, 2365 фотогалерии, 360-градусови панорамни снимки, 484 анимации, кръстословици, пъзели и др.

Информация за начина на достъп: www.e-prosveta.bg

Продължава инициативата „Учим онл@йн с учител“ в подкрепа на седмокласниците по български език и литература и по математика, предвид предстоящото в края на учебната година национално външно оценяване“: www.prosveta.bg/uchim

Издателството подкрепя също българските неделни училища в чужбина. От днес 45 000 българчета, които учат в 350 училища в чужбина, ще получат неограничен безплатен достъп до електронните учебници за 1. – 10. клас и до електронните познавателни книжки за всички възрастови групи в детските градини. Също като учениците в България, децата от неделните училища зад граница могат да се възползват от безплатните видеоуроци, които „Просвета“ излъчва в рамките на инициативата „Учим онл@йн с учител“.