Посещението на експозициите „Съединението на България от 1885 г.“ и „Българско възраждане“ ще е безплатно по повод празника на Пловдив

По повод 135 години от Съединението на България и празника на Пловдив, на 6-ти септември Регионален исторически музей обявява свободен вход за експозициите „Българско възраждане” и „Съединение на България от 1885 г.”.

Експозицията в Старинен Пловдив ще приема посетители между 9:00 и 17:30 часа, а тази на площад „Съединение“ – до 15.30 часа. Посетителите ще могат да видят новите акценти в обновената постоянна експозиция – знамената на Голямоконарската чета и на Марашката чета, с които е обявено Съединението, специална витрина, посветена на княз Александър I Български, витрина с оригинални облекла и оръжия на майор Райчо Николов, оригинални вещи и документи на д-р Георги Странски – председател на временното правителство на Източна Румелия и част от колекцията от художествени произведения със символиката на Съединението.

Посещенията в експозициите ще се осъществяват при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, предупреждават от музея.