Гимназистите изписаха с телата си логото на училището, включиха се в щафетни еко игри, учителите ги надиграха на волейбол

 

„Никога не спирайте да следвате мечтите си, защото те се сбъдват!“ Пожеланието към учениците от Професионалната гимназия по електроника и електротехника отправи онлайн днес четирикратният световен и европейски шампион по аеробика Антонио Папазов. Момчето, което превърна акробатиката в танц и танца в акробатика, поздрави бившите си учители и ученици по повод Европейския ден на спорта в училище. Като бивш възпитаник в специалност “Електрообзавеждане на производството“ той веднага откликнал на предложението да направи видео обръщение, което бе излъчено днес на фейсбук страницата на гимназията.

850 ученици се включиха в инициативите по повод събитието. Амбицирано да повтори успеха си от миналата година, т.е. отново да заеме първото място, ПГЕЕ организира поредица събития с цел да подкрепи и насърчи физическата активност сред учениците.

Началото на днешните спортни дейности бе поставено точно в 7, 15 часа, когато четири класа се включиха в сутрешната ведрина, водена от преподавателя по физическо възпитание Кузман Данев. Той бе съдия и на волейболната среща между сборни отбори на учителите и учениците, която се проведе в голямото междучасие. Преподавателите се оказаха по-точни и надделяха с 25:22.

 

Освен със спорт, Европейският ден бе отбелязан с презентация на тема: „Чисто събитие – разделно събиране на отпадъци”. Учениците участваха в дискусия за начините да се защити околната среда чрез разделно събиране и да се насърчи екологичното мислен. Събраните 75 килограма пластмасови капачки от червеното сърце в двора ще бъдат предадени за каузата „Дари капачки – спаси живот“. На всеки етаж в училищната сграда са поставени кошове за пластмаса и хартия. Разделното събиране на отпадъци бе включено и в щафетните игри.

В края на часовете част от гимназистите изписаха с телата си логото на училището, а останалите запретнаха ръкави и боядисаха оградата.