Децата отброиха до 10 в обратен ред и аплодираха зарята, директорът Елена Кисьова обеща подаръци от името на Дядо Коледа за всички 1300 ученици

Деца, учители и родители, изпълнили двора на СУ „Черноризец Храбър“, отброиха до 10 в обратен ред тази вечер и светлините на коледната елха грейнаха. Последва заря. Училището спази традицията и украси 10-метровото иглолистно дърво, което ще радва учениците през празничния декември.

Помощниците на Дядо Коледа – Снежанка и Джуджанко, дадоха начало на тържеството по запалването, като преди това поканиха на сцената първолаците и коледарите, чиито изпълнения подгряха публиката.

Добрият старец още не е получил от всички вас писма с желания, затова изпрати своите помощници да ви поздравят и да напомнят да му пишете, отбеляза Снежанка. Директорът Елена Кисьова обеща подаръци за всички 1300 ученици от училището. Чувалът ще бъде развързан на 22 декември по време на голямото предколедно тържество.

И тази година ще има благотворителен базар с изработени от учениците и техните семейства изделия, а събраните средства ще подпомогнат дете със специални потребности от училището. Декемврийската програма предвижда още благотворителен футболен турнир и посещение на дом за възрастни хора.