Предложението за “Синдикалист на годината” е за старши учителя от ДГ „Червената шапчица” Мариета Панайотова

Синдикатът на българските учители номинира Чавдар Здравчев за директор на годината. Директорът на първомайското СУ „Проф. Асен Златаров” е предложението на пловдивската структура на СБУ за престижното отличие в националния конкурс. Церемонията по награждаването е на 18 декември в столичния парк-хотел „Москва”.

През последните години, в които е начело на училището, Здравчев осъвремени материалната база и тотално промени образователната среда. Всяка класна стая разполага с интерактивна дъска, а технологиите са сред приоритетите в обучението. За педагозите има обособени кътове за отдих и творческа работа.

„Подобрихме качеството на училищния живот, което се отразява не само на учениците, но и на учителите. Стабилизирахме се финансово и за първи път  учителите ще получат декемврийските си заплати през този месец, а не през януари. Заедно с допълнителното плащане”, признава Здравчев.

Откакто оглави първомайското училище, той всяка сутрин посреща ученици и родители на входа. Точно в 7.30. За да познава всеки и да чуе проблемите. Макар че през последната година броят на учениците е нараснал с 10% и общият им брой вече е 670. В края на всеки месец най-заслужилите, завоювали призови места на конкурси и състезания, получават финансов стимул. 17 торти били раздадени като награда в конкурса за коледно-новогодишна украса.  Златаровци могат да се похвалят и с Училищна телевизия, която дава гласност на събития, инициативи и личности.Припомняме, че Чавдар Здравчев е работил като експерт по чужд език в Регионалния инспекторат по образованието, а след това и в МОН. Автор е на тестове по английски език.

Второто предложение на СБУ е в категория „Синдикалист на годината” и то е за старши учителя от пловдивската ДГ „Червената шапчица” Мариета Панайотова.