Отново най-големият наплив е за яслените групи, показват резултатите от текущото класиране

Само половината от кандидатстващите намериха място в ясла или детска градина. 941 деца взеха участие в текущото класиране, а приетите са 478.

Отново най-големият проблем се очертава с недостига на места в яслените групи, за които бяха подадени 658 заявления, а в списъка на приетите са само 382 малчугани. 106 са желаещите за първа група, 70 – за втора, 80 – за трета и 27 за четвърта възрастова група. Част от тях кандидатстват за преместване.

Обявените места бяха общо 744, от тях за яслените групи – 401, а за първа – 198. Очаква се да нарасне броят на приетите и в яслите, тъй като наближава моментът, в който 3-годишните ще постъпят в детските градини.

Причината за малкия брой класирани спрямо обявените места е желанието на родителите децата им да бъдат приети в точно определени детски заведения, в които местата не са достатъчни за всички. До 10 август родителите на приетите трябва да подадат документи за записване в съответните детски заведения.

Следващото класиране ще се проведе на 23 август. Свободните места ще бъдат обявени до 11 август. За първа група (за родените през 2019 г.) повечето места вече са заети. След настоящото класиране остават свободни 147 места.

Крайният срок за подаване на заявление онлайн е 21 август, а на хартиен носител при директорите – 18 август.