IMG_8359

Снежните преспи и ваканцията не спряха учениците от ОУ „Христо Ботев” в Стамболийски да гостуват на американското посолство и просветното министерство за Банго Васил. Децата, участници в проекта „Всеки ученик ще бъде отличник“ на Център „Амалипе“, да поздра Василица. Инициативата се организира за осма поредна година от Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ танцуваха и представиха съвременен вариант на приказката “Дядо вади ряпа”.

Децата сурвакаха за здраве заместник-министрите Диян Стаматов и Красимир Киряков, които пък подариха образователни игри и книжки. Децата бяха любопитни да узнаят кои са били любимите им предмети в училище.

“С удоволствие влизах в часовете по български език и литература. Обичах и да ходя на екскурзии”, каза зам.-министър Киряков. Диян Стаматов обясни, че харесвал музиката и биологията, но вторият предмет се е превърнал в негова страст. Двамата добавиха, че пазят прекрасни спомени от учителите си.

Преди визитата в МОН, ромските ученици сурвакаха служителите от Американското посолство, начело с посланика Ерик Сет Рубин.Сурвакарчета пожелаха здраве и берекет.

IMG_8351