Ако духът е паднал, с този спектакъл се надяваме да му подадем ръка, за да се изправи“, казва актьорът

Амбициозен творчески отбор стартира сценичен проект по романа „Камбаната” на писателя Недялко Славов, носител на куп литературни награди в последните две години. Авторът на книгата, заедно с драматурга на Пловдивския театър Александър Секулов, ще работят по адаптацията на текста. Режисьор и актьор на спектакъла ще е актьорът Деян Донков, стана ясно на пресконференция днес.

„Романът ме покруси – изключително чувство за хумор и трагикомичност на образа. Когато го прочетох за първи път, някои от сцените така ми се запечатаха, убеден съм – за цял живот. Странно е, че когато си помислих, че тази книга е за моноспектакъл, в същия ден получих предложението”, разказа Деян Донков.

По думите на Александър Секулов книгата носи представата за Деян като изключителен персонаж, който се изправя срещу целия свят, срещу природата и цялото общество.

Директорът Кръстьо Кръстев уточни, че театърът продължава линията да дава сценичен живот на най-добрите български романи. Репетициите стартират в края на април, а премиерата се очаква през септември.

„Това ще е първият ми моноспектакъл. Никога не съм търсил подобно нещо, но и не съм се страхувал от него. Ако духът е паднал, с този спектакъл се надяваме да му подадем ръка, за да се изправи“, казва Донков.