Ансамбълът, сътворен в  ПГ по кожени изделия и текстил „Д-р Иван Богоров“, пресъздава ексцентрична лодка с вдигнати платна. Момчета и момичета дефилираха с фланелки с ръчни рисунки и принтове, с модели от винил и хартия

Рокля, вдъхновена от картини на световноизвестния художник Жорж Папазов, обра овациите на годишното ревю на учениците от ПГ по кожени изделия и текстил „Д-р Иван Богоров“. Ансамбълът пресъздава цветна ексцентрична лодка с вдигнати платна – ефектна 3D пола, която се сваля и се трансформира в геометрична чанта. Моделът бе представен на националното състезание „Млади таланти в модата“.

Възпитаниците на гимназията дефилираха днес с изработените от тях модели в часовете по практика на стълбите на водната каскада на Главната улица. Тази година ревюто мина под мотото: „Цвят: черно и бяло“.

„Неслучайно избрахме тази тема. Клавишите на пианото са черни и бели, но музиката и настроенията, които инструментът създава, са многоцветни“, обърна се към многобройната публика директорът на училището Михаил Казанджиев и представи специалностите, по които предлагат обучение – „Конструиране, моделиране и технология на обувни изделия“, „Производство на облекло от текстил“ и „Фризьорство“.

Водени от надслова на ревюто, Поля и Мария се появиха на подиума с официални вечерни рокли в черно и бяло, а в ролята на техни кавалери, облечени в елегантни костюми, влязоха Асен и Митко.

Вдъхновени от мисията за опазване на околната среда, ученици и учители вдъхват нов живот на непотребни материали, от които създават тоалети. Момчетата и момичетата представиха облекла в пурпурно, синьо, жълто, зелено, розово и лилаво. А Стела и Румяна показаха два нестандартни модела от винил и хартия.

На момчетата се падна задачата да презентират фланелките с ръчни рисунки и принтове, постигнати чрез компютърно десениране.

На финала всички участници се събраха заедно на сцената под звуците на песента „Фауст не е Мики Маус“, по която бе създаден и рекламен клип за гимназията.