dav

„Днес, 17 май, в 17 часа изживявам за 17 път тържествено изпращане на зрелостници в гимназията“, каза директорът Веселина Карапеева

Скандирания от 1 до 12, димки, шампанско, цветя и много настроение предшестваха последния час на класа в Математическата гимназия днес. Тържеството по изпращането на абитуриентите се състоя не след, а преди началото на финалния школски звънец. Заради противоепидемичните мерки на празника присъстваха само зрелостниците и 11-класниците, за да се спази дългогодишната традиция по-малките да се подредят в шпалир и да поднесат роза на всеки зрелостник.

След посрещане на училищното знаме слово от името на 12-класниците произнесе Даниела Иванова, която призна, че именно обучението в гимназията е положило основите, върху които ще градят бъдещето си и завърши емоционално с: „Благослов за вас, скъпи учители!“

„Завършвате в щуро време, изкълчено, както би казал Хамлет. Оцеляхте по време на електронното обучение. Ще ви помоля да уловите този миг и когато някой ден усетите, че не се вълнувате, извадете го. Във времената на социална дистанция ви пожелавам близост. Не позволявайте на сърцата да закоравеят. Всеки има потенциала да бъде добър. Грешете щедро, но разумно! Учудвайте се! Бъдете грамотни и уважавайте езика си! Спелувайте правилно думата „абитуриент“. Не се страхувайте да учите по нещо ново всеки ден“, обърна се към завършващите председателят на Ученическия съвет на МГ Ралица Кехайова.

Директорът на гимназията Веселина Карапеева се върна назад във времето и отлезяла: „Днес, 17 май, в 17 часа изживявам за 17 път тържествено изпращане на зрелостници“. Капареева заяви, че винаги се е гордяла с постиженията на възпитаниците на МГ и пожела на абитуриентите да посрещат с усмивка трудностите и да не изоставят собственото аз.