С роза в ръка прекрачиха училищния праг днес 264 осмокласници на ЕГ „Пловдив“. По традиция зрелостниците поднесоха цвете на новоприетите и ги въведоха в класните стаи, след като директорът Николай Радев удари школския звънец и лисна менчето с вода.

„През тази година вече сме готови да минем на едносменен режим, имаме достатъчно кабинети, трябва само да решим проблема с извозването по едно и също време на 2500 ученици и 200 учители“, каза Радев, визирайки и гимназията в съседство. Той се похвали, че има спечелен проект за съвременна спортна площадка. Гост на церемонията бе зам.-кметът Георги Титюков, който добави, че тази година стартира процедура по избор на фирма изпълнител за изграждане на многофункционална спортна зала.

Първият учебен ден съвпадна с откриването на новия STEM център за природни науки, изследвания и иновации на училището, разположен на втория етаж на един от корпусите на общежитията. В него са обособени 6 кабинета по биология, химия и физика. На рязането на лентата на новата придобивка по Национална програма „Изграждане на съвременна STEM среда“ присъства и зам.-министър Мария Гайдарова. Предстои да бъде издаден и електронен сборник с разработки на учители за интердисциплинарно обучение по природни науки.

В двора на гимназията бе поставена и специална кутия за дарения за пострадалите от наводненията в общините Карлово, „Марица“ и Калояново.