Представители на Родителски кооператив “Лунички от Звездички” поставиха метално сърце за събиране на пластмасови капачки на бул. „Васил Априлов“, зад спирката на ресторант „Стадиона“.

Благотворителната инициатива в подкрепа на кампанията „Капачки за бъдеще“ е на четири семейства, които са се обединили в кооператив, за да се грижат за децата си на възраст от 2 до 4 години. Апартаментът, който те са наели за малчуганите, е в блока, където е поставено сърцето. Всяко семейство заплаща по 300 лева месечна такса, с която се покриват наемът на помещението, режийните разходи, заплатата на учител и общите разходи.

„Идеята се зароди спонтанно. Оказа се, че всяка от четирите фамилии събира капачки и няма пункт, в който да ги предава. От дума на дума решихме, че мястото до сградата, е ключово, спират голяма част от автобусните линии и всички, които минават оттам, ще виждат сърцето“, разказва Красимира Йовчева, представител на Родителския кооператив.

Семействата и техни приятели събират средства и купуват съоръжението, а благодарение на бързата намеса на кмета на район „Централен“ проектът е финализиран.

Периодично капачките се предават за рециклиране, а със събраната сума се купуват кувьози за детските и родилни отделения в страната.