Децата от класа на Ваня Тодева в СУ „Димитър Матевски“ създадоха кът за четене с книги от домашната библиотека, „заразиха“ семействата на съучениците си от останалите парелелки

Фототапет с разтворена книга, цветна дъга и нотна стълбица преобрази класната стая на 2 б от  СУ ,,Димитър Матевски”. Родителите откликват на идеята на класния ръководител Ваня Тодева да превърнат стандартния кабинет в стая на мечтите и се залавят заедно за работа. Малчуганите получават позволение да развихрят въображението си с акрилни и маслени бои, разкрасявайки стените, а родителите им осигурили дъски, на които да споделят свои творения и проекти по поставени от учителя задания. Всеки ученик донесъл книга от домашната библиотека, за да оформят кът за четене и да разменят томчета помежду си. За да се чувстват хлапетата комфортно, семействата поставили мек диван, маса и столчета. Второкласниците изработили и огромни цветя от картон, които поставили на различни места в стаята.

„Отделяйки от свободното си време, родителите започнаха да освежават стаята в края на миналата учебна година, а през лятото я довършихме. Надявам се интериорът да мотивира децата, да ги направи по-креативни, да идват с желание в клас“, казва Тодева.

Ентусиазмът на родителите на нейните второкласници се предал и на семействата на останалите паралелки от начален етап, които запретнали ръкави и използвали последните ваканционни дни, за да преобразят кабинетите за новата учебна година. А училището закупило нужните материали за работа.