kinder-im-restaurant

Децата се оказаха сигурни заложници в битката на ресторантьорите с кризата. Верни на максимата ден година храни, собственици на заведения надуха до безобразие цените на коледните куверти за детски празненства. Доста училища или отделни паралелки са решили да сменят обичайната обстановка и вместо да празнуват в класната стая, са потърсили вариант за заведение или клуб с аниматор.

Дъщеря ми е третокласничка и трябваше да платя 15 лева за пържени картофи и кебапче със сок. Обясниха ми, че в цената влизал транспортът, при положение ,че заведението е на територията на града, както и диджей, недоволства майка пред „Уча в Пловдив”. Сходна цена на куверта са поискали ресторантьори за принцеса или парче пица в добавка с аниматор, който забавлява децата за два часа.

Офертите, с които фирмите заливат детските градини, са наполовина по-евтини, но пък в тях хапване не се предвижда. Срещу 7 лева хлапето получава снимка с Дядо Коледа и театрална постановка на коледна тематика. А за подаръка, естествено, родителите се бъркат допълнително.

Като се добави, че трябва да осигурим подаръци и за вкъщи, сумата набъбва до стотачка, пресмятат родителите. Заради  поведението на алчни хора не пуснах детето си на празненството и така го наказах без да заслужава това, но сега е времето да разбере, че срещу  безобразията трябва да се протестира, коментира друга разгневена майка.