Деца от подготвителните групи седнаха за първи път на школския чин в състезание по математика

Ученици от 4 до 7 клас решаваха задачи по модела на външното оценяване в СОУ „Кирил и Методий”

DSC_0742

Родители влязоха в обувките на първолака на тренинг в СОУ „Кирил и Методий”. Училището проведе обучение на тема „Предизвикателството да си родител на първокласник“, в който взеха участие семейства на деца от подготвителни групи в пловдивските детски градини. Майките и татковците се включиха в ролеви игри, за да разберат какво очаква децата им, когато постъпят в училище. Разделени по групи, те заеха мястото, както на учителя, така и на ученика.

През това време малчуганите се включиха в състезанието „Бързо, лесно, точно”. Те имаха 40 минути време, в което решаваха интересни задачи, съобразени с възрастта им.

„Целта не е просто да проверим колко добре могат да смятат, макар че в градините са ги подготвили чудесно, а да накараме децата да повярват в себе си, да преодолеят стреса от предстоящото постъпване в 1 клас и да чакат с нетърпение първия учебен ден”, обясни идеята на състезанието директорът на училището Таня Николова.

DSC_0720

Състезанието  “Обичам математиката” пък събра ученици от 4 до 7 клас на пловдивските училища. Децата работиха върху задачи по формата на НВО.

Математическите надпревари се провеждат за четвърта поредна година и са под патронажа на областния управител  Здравко Димитров.

За най-добрите деца математици са предвидени награди, които малчуганите ще получат на 31 март от 17.30 в сградата на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.