Децата от ДГ „Дъга” показаха, че знаят правилата за движение пред говорителя на „Пътна полиция” инспектор Ботьо Гиргинов

20171122_110728
Робот учи хлапета как да се ориентират на пътя, кои са основните посоки и как правилно да се придвижват по платното. Новата образователна игра бе демонстрирана днес по време на празника „Вече съм голям и правилата знам” в ДГ „Дъга”. Оказа се, че децата вече умеят да управляват бързо и безопасно тротинетки между слаломни конуси. Говорителят на „Пътна полиция” Ботьо Гиргинов, който ръководеше надпреварата, бе принуден да признае, че състезаващите се отбори са равностойни, и обяви всички за победители.

Празникът бе посветен на правилата за безопасно движение и се проведе на специално изградената за тази цел площадка в район „Северен”. В тематичните игри на децата се включи райкметът Ральо Ралев.

Гости на състезанието бяха малчугани от ДГ „Бреза”, които насърчаваха връстниците си от „Дъга”. Отлично подготвените хлапета напираха да покажат знания за маркировката и пътните знаци, за движението на превозните средства. Те обясниха, че пресичането на улицата става само на обозначените места и че в никакъв случай не бива да се пренебрегва светофарът.

Всички деца получиха от кмета Ралев брошури с правилата за безопасност на движението по пътищата.

20171122_114018