„Електро криейт лаб“ прави атрактивни демонстрации в основните училища

С атрактивни демонстрации в областта на електрониката и електротехниката, компютърните и софтуерните науки вдъхновяват учениците от основните училища за професиите на бъдещето младежи от ПГЕЕ. Мобилната работилница „Електро криейт лаб“ дава възможност на децата да се забавляват, докато усвояват важни умения.

Първата спирка днес бе в ОУ “Райна Княгиня”, където екип от преподаватели и ученици от гимназията поведе децата на експериментална разходка, за да ги запознае с основите на роботиката и програмирането.

„Важно е да ориентираме децата професионално, да бъдат добре информирани, когато правят своя избор как да продължат образованието си, да откриват чрез лабораторни опити и споделени истории от по-големи съученици различните възможности за кариерно развитие. Подкрепяме тази форма на презентиране на възможности от професионалните гимназии“, казва директорът Мария Гайдарова.

Професионалната гимназия по електроника и електротехника вече има заявка от 8 основни училища, които ще посети до края на април.

Директорът инж. Камелия Стоянова припомни, че преди две седмици гимназията получи награда за творчески принос в конкурса на Център за развитие на човешките ресурси и „Европа Директно“ за ученическа разработка на тема „Зелени умения в моето зелено училище”.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.