Първолаци от ОУ “Христо Ботев” в Стамболийски „пишат” букви с орехи, бонбони и капачки

Рисунки, посветени на буквите и светите братя Кирил и Методий, изпъстриха училищна ограда по повод 24 май. Децата от ОУ „Христо Ботев” в Стамболийски се включиха в множество онлайн инициативи, с които да отбележат празника на българската писменост. Преписи на стихотворения и тематични рисунки са част от материалите, сътворени по повод Деня на българската просвета и култура. Децата изработили поставените от учителите задачи, а родителите занесли готовите произведения в училището.

“Второкласничката Светла Чобанова отправя видео поздрав към своите учители и съученици със стихотворение за светите братя. Същото правятАлекс и Анастасия от 3а клас, Пламен и Илиян от 5 клас и Катя от 4 клас, които научили четиристишия за буквите. Четвъртокласниците и петокласниците показват своят талант на белия лист. Те изработиха рисунки, посветени на празника, с които украсихме училищната ограда, за да може повече хора от града да се радват на изображенията”, разказа директорът Ива Пенкова.  Запис на най-новия танц на мажоретния състав към училището, ще бъде включен в едноминутния клип за виртуалното шествие по повод 24 май.

Училището ще се включи в онлайн тържеството, организирано от Регионалното управление на образованието, което може да се наблюдава на живо и на фейсбук страниците на Община Пловдив и СУ „Христо Г. Данов”. Началото ще бъде на 24 май в 10 часа с тържествено откриване, поздравления и виртуален концерт на ученици и учители от училища от област Пловдив. Празникът ще продължи с виртуално шествие „Върви, народе възродени…“ на детски и учебни заведения градини от Пловдив и областта.