Деца между 8 и 12 години се включиха в акцията на творческия тандем “Златорог” в „Кючук Париж”

Забавни графични послания за чистота ще напомнят от днес на жителите на „Кючук Париж” да се замислят къде и как изхвърлят отпадъците си. Акцията е дело на творческия тандем “Златорог”, известен с графити рисунките си в квартал „Капана” и на платформата за чиста градска среда „Аз, ти, Пловдив“.

Поредната инициатива на активистите за чистота в Пловдив беше проведена пред любопитните погледи на деца между 8 и 12 години от занималня „Киколина“. Част от тях се включиха в изрисуването на контейнерите. За малките художници беше интересно да научат защо е важно да пазим чисто, как да събираме разделно отпадъците си и къде да ги изхвърляме. През юли предстои да бъдат изрисувани послания за чистота на още контейнери в града.

През последните два месеца платформата „Аз, ти, Пловдив“ подпомогна разделното събиране на опаковките от храна и напитки на шест мащабни събития в града и проведе няколко публични акции, сред които и представянето на т. нар. Траш патрул.

Под мотото #Променяме Заедно в края на годината ще бъдат обновени две зони в града. Целта е те да се превърнат в модерни места за срещи или спорт.