Риза и вратовръзка като подарък получиха всички осмокласници от Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване “Христо Ботев” за първия учебен ден. Училището спазва традицията от последните години да прави подобен жест към новоприетите ученици, които днес бяха приветствани от директора инж. Константин Костадинов с пожелание за здраве, енергия и устрем. Той връчи грамоти и парични награди на 48 отличници от миналата година, както и на победителите от вътреучилищни и национални състезания по професии.

„Започваме годината с два завършени международни проекта, предстоящи нови два, с оборудван кабинет по полиграфия. Одобрени сме и за иновативно училище“, каза Костадинов и лисна менчето. На празника присъстваха представители на „Дунапак Родина“ и фирма „Диалог“, които са партньори за дуалното обучение.

Роза получи всеки осмокласник на празника в Националната гимназия за сценични и екранни изкуства днес, на който присъства зам.-кметът по култура Пламен Панов. Поздрав към тях от името на дванадесетокласниците отправи Пресияна Игнатова.

Директорът Николай Томов обяви носителя на наградата „Ученик на годината“, която се присъжда за отличен успех, участие в многобройни национални и международни конкурси и завоюване на призови места, както и за издигане на имиджа на гимназията – Мария Атанасова от 12 а клас. Тя получи наградата си от миналогодишния носител Станислава Блядкова.