„В хода на проверките бяха констатирани дребни административни пропуски, които обаче не са основание за дисциплинарно уволнение“, коментира адвокатът на Светлана Джаникиян – Кристиан Гьошев

 

Пловдивският районен съд е отменил заповедта за уволнение на директора на ДГ „Мир“ и е възстановил на работа неправомерно уволнената от кмета на община Пловдив Светлана Джаникиян. Решението е от 24 септември и може да се обжалва в двуседмичен срок. Магистратите са постановили също разноските по делото да бъдат заплатени от детската градина.

„В хода на проверките бяха констатирани дребни административни пропуски, които обаче не са нанесли вреда на работодателя и не са основание за дисциплинарно уволнение. Вместо да получи методическа подкрепа, спрямо нея е приложена най-тежката санкция. Независимо, че е педагог с дългогодишен стаж“, коментира за „Уча в Пловдив“ адвокатът на Джаникиян – Кристиан Гьошев.

Директорът на  ДГ “Мир” бе освободена от длъжност със заповед на кмета Здравко Димитров през януари след тримесечни родителски протести, включително на сесия на местния парламент, и поредица проверки на общината. Сред основанията, посочени в заповедта, са административни нарушения, лошата комуникация с родителите и екипа на детското заведение. Посочени са и редица жалби срещу директорката, както и констатациите от проверките на експерти от общинския отдел “Образование”.

Пред адвоката си Джаникиян е заявила, че ще се върне на работа след приключване на съдебното дело и има намерение да работи, за да изчисти името си.

В момента детската градина се ръководи от Генчо Биволарски, който бе старши учител по музика в ДГ „Велимира“.

Адвокат Кристиан Гьошев.